Pasen! Paasweekend is een lekker lang weekend dus laten we er dan ook vooral een lekker lang weekend van maken met vrolijke momenten met uw gezin, familie of vrienden! En tja… zo’n paasweekend gaat vaak ook gepaard met een hapje en een drankje. En wij zouden úw topSlijer niet wanneer we hier geen leuke ideeën voor zouden hebben. Lees snel verder!
Verras uw familie of vrienden tijdens Pasen met een Eggs-celent cocktail In 1970 ontwikkelde Julia Denecker, echtgenote van Firmin Filliers uit de derde generatie, het familierecept voor de Belgische Advokaat van Filliers Distillery. Het is een romige milde likeur die in kleine hoeveelheden wordt geproduceerd op traditionele wijze, met verse eieren & uitsluitend natuurlijke aroma’s. Ook lekker in deze cocktail!
Bereidingswijze: Doe 3 koffielepels Filliers Advokaat, 15 ml Disaronno, 30 ml Château Malène Bordeaux Blanc en een koffielepel citroensap in een shaker met ijs en schud krachtig. Giet met een strainer (zeefje) in een tumblerglas (kort whiskyglas) en voeg ijs toe aan het glas. Werk af met een halve eierschaal die u vult met Filliers Advokaat en geniet!
Japanse Pannenkoeken met Baileys Salted Caramel-saus Baileys wie kent het niet? Maar heeft u Baileys Salted Caramel al eens geprobeerd? De zachte karamel is geblend met de originele Irish cream whiskey en een vleugje zout voor een heerlijke verwennerij. Ook lekker in dit recept!
Splits voor de pannenkoeken het eigeel van het eiwit en laat het eiwit afkoelen. Klop de karnemelk, Baileys, het vanille-extract en de eidooiers samen in een kom met een mixer. Zeef er de bloem, bakpoeder en de helft van de poedersuiker door en blijf roeren. Klop de eiwitten stijf met de garde van een mixer in een andere kom, voeg de resterende poedersuiker toe en blijf kloppen gedurende ca. 1 minuut.
Schep de eiwitten door het beslag. Verwarm de pan en bestrijk ze met zonnebloemolie. Bestuif de dessertring met bloem (Ø 9 cm), plaats deze in de pan en giet beslag in de ring. Voeg water toe aan de pan en plaats een deksel op de pan. Bak de pannenkoeken gedurende ca. 3 minuten op een laag vuur. Draai de pannenkoeken daarna om in de dessertring en bak opnieuw gedurende ca. 3 minuten aan de andere zijde.
Voor de saus: karamelliseer de suiker in een steelpan, blus met Baileys en voeg de room toe. Laat de karamelsaus sudderen gedurende ca. 5 minuten en dan afkoelen. Voeg het zeezout toe en roer daarna alles goed om.
Topping: was de bosbessen en dep ze droog. Garneer de pannenkoeken met de bosbessen, zeef de poedersuiker erover en serveer met de gezouten karamelsaus.
Als u het iets krokanter wilt, kunt u een paar amandelschilfers roosteren zonder vet - past er perfect bij!
Mascarpone met chocolade en Café Marakesh ‘s Werelds meest verfijnde koffielikeur gemaakt op basis van de beste Arabica koffiebonen. Dat is Café Marakesh. Zacht als de zachtste nacht, geheimzinnig als geen ander. Puur om u te plezieren. Café Marakesh is een echte kwaliteitskoffielikeur: heerlijk om puur, in the mix een heerlijk mascarpone met chocolade en Café Marakesh te maken!
Bereidingswijze: Klop de eierdooier met de suiker wit schuimig en klop er de mascarpone doorheen. Klop vervolgens de eiwitten stijf. Schep dit samen met de Café Marakesh door het mascarpone mengsel. Smelt de chocolade au-bain-marie. Vul 4 glazen voor de helft met het mascarpone mengsel. Schep hier een beetje chocola op en dan de rest van het mascarpone mengsel. Zet de glazen in de koelkast en laat de mascarpone 2 uur opstijven. Garneer met cacaopoeder. Geniet van dit heerlijke dessert met Café Marakesh!
Benieuwd naar meer vrolijke en lekkere paas-ideeën? Kom langs in onze winkel!